logo

Myriam schrijft

Adem: Eerste Hulp Bij Onrust

21/07/2020

Adem is leven.

Om in leven te blijven moeten we regelmatig eten, drinken en ... ademen, de ademhaling is veruit het belangrijkst. Enkele dagen zonder eten kunnen we allemaal, drinken iets minder lang maar zonder adem hoogst enkele nijpende minuten.

December, maand van de feesten met eten, kaarsjes en pakjes.

22/12/2018

 Druk - Drukker - Drukst.

 Terwijl de meeste druk in de weer zijn met de aankopen voor de komende feestdagen loop ik rustig rond tussen de menigte. 
 Hier en daar vang ik een gesprek op over o.a. het samenstellen van het menu, wie wat nog mag eten, hoe moeilijk het is om het juiste pakje

Blaadjes vallen, het is kouder en sneller donker.

24/11/2018

 Waarom bomen hun bladeren loslaten.

 Bomen moeten net als wij, mensen zorgen voor een goede vochthuishouding. Bij lagere temperaturen en het water dat kan bevriezen in de winter is het voor de boom moeilijker om vocht te verkrijgen. De huidmondjes die zich op de bladeren   bevinden doen het vocht sneller verdampen.

Loslaten of vasthouden, minder angst en meer liefhebben.

22/07/2018

We kunnen onszelf pas bevrijden als we voelen dat we vastzitten door de omstandigheden waarin het leven ons plaatst.
Mijn leven was erg stressvol. Ik was niet in staat om rust te ervaren, had het idee dat ik voortdurend moest presteren, vluchtte voor mijn eigen gevoelens.

Darmen, ons tweede brein

07/05/2018

Darmen en brein communiceren voortdurend met elkaar. Er zijn steeds meer aanwijzigingen dat er een directe relatie bestaat tussen de conditie van de darmen en de hersenen. Dit gebeurt onbewust.
Signalen worden vanuit de darm “naar boven” verzonden en de hersenen sturen signalen terug “naar beneden” richting buik.
Stress bezorgt je de meeste last in je buik: maagontstekingen, geïrriteerde darm, maagzweren,constipatie/diarree….

Link tussen je organen en je emoties

27/04/2018
Link tussen je organen en je emotie

Emotionele problemen, stress, voeding veroorzaken overhitting in de organen waardoor de energiestroom blokkeert. Klanken en de daarbij horende kleur herstellen deze energiestroom en zorgen dat de emoties die verbonden zijn met de organen terug in balans komen. Elk orgaan heeft zijn eigen klank en met een vloeiende beweging laat je spanningen los.

“ JE WORDT RUSTIG EN KALM”