logo

Loslaten of vasthouden, minder angst en meer liefhebben.

22/07/2018

We kunnen onszelf pas bevrijden als we voelen dat we vastzitten door de omstandigheden waarin het leven ons plaatst.
Mijn leven was erg stressvol. Ik was niet in staat om rust te ervaren, had het idee dat ik voortdurend moest presteren, vluchtte voor mijn eigen gevoelens.
Telkens trok ik situaties aan waardoor ik werd gekwetst, zat in een vicieuze cirkel. Gelukkige had ik een enorm doorzettingsvermogen. Ik ging...ik viel... en ik stond op, functioneerde met mijn verstand.

Wanneer de nood het hoogst is, ontdek je manieren om verder te groeien.

Alleen ons hart kan ons bevrijden uit de nachtmerrie van ons leven. Ons hart weet dat alles gebeurt met een reden en dat het leven een ontdekkingsreis is naar onszelf.

  • Kiezen voor jezelf en jezelf de kans geven om los te laten.
  • Luisteren naar je eigen stem, je eigen ziel.
  • Het zogenaamde " kwade " in een ander daglicht zien en kunnen zien dat elk kwaad ontstaat uit pijn.
  • Het is belangrijk om je eigen verhaal te willen zien, het kind en de pijn te omhelzen.

Wat ik in de loop der jaren heb gemerkt is dat we onze problemen (zo wij die noemen) proberen op te lossen door ons denken te gebruiken, maar ons denken is beperkt.
De oplossing zit niet alleen in het denken.

Knijp niet te hard want het zand in je hand zal immer tussen je vingers glijden. Laat je handpalmen open, heb vertrouwen en wacht af om te zien of het zand toch zal blijven liggen wanneer het eens stormt.

                                                  

Wanneer we ongelukkig zijn betekent dit dat we in strijd zijn met een situatie die we niet aanvaarden zoals ze is.
Doordat ik steeds dezelfde soort situaties aantrok waarmee ik het moeilijk had leerde ik aanvaarden dat het leven geen spel is om te winnen of te verliezen maar om eigenliefde te ontwikkelen.

Loslaten een onderhoudsprogramma voor het denken.

Als je in het leven iets hebt ervaren betekent dat niet dat het de rest van je leven moet bepalen. Alle informatie over gebeurtenissen in je leven ligt opgeslagen in je hersenen en functioneren als een computerprogramma.
Regelmatige onderhoudsbeurten zijn dan ook nodig zodat er geen virussen op komen.

Stress blijft je volgen tot je beslist los te laten.

Veel mensen zijn gewend om onder stress te leven en zijn de binding met hun lichaam kwijt waardoor ze ook niet stilstaan bij de gevolgen. Langdurige bezorgdheid, boosheid, woede, verdriet, frustratie bezorgen je stress,verhogen je hartslag en kunnen daardoor je zenuwstelsel overbelasten.Dankbaarheid en vrede verlagen je hartslag waardoor je weer kunt ontspannen. het is van groot belang om oude, pijnlijke gebeurtenissen los te laten om te kunnen groeien en te kunnen leven in het "NU" 

Mijn ervaring is dat positief denken alleen niet genoeg is om oude geloofsovertuigingen zomaar te wissen. Via het denken kun je wel veel bereiken als het in verbinding staat met je hart.

Loslaten is de deur van verandering openen.

Ik heb geleerd dat het leven loopt zoals het is en dat dat vaak anders is dan ik voor ogen had.

Elke gebeurtenis heeft altijd een positieve kant " de nieuwe wisselstand ". In elke ervaring zit een verrijking verscholen op voorwaarde dat je in de toekomst anders tewerk gaat, anders reageert wanneer een gelijkaardige situatie zich voordoet en deze enkel de positieve zijde ervan beleefd.

Zo leert een jonge vogel vliegen door na talloze pogingen en fouten die hij telkens verbetert, kan hij uiteindelijk vliegen. Zo leert een jong kind lopen en zo leert een volwassenen zich in de loop der jaren, in de loop der gebeurtenissen door verdriet en tranen te ontwikkelen tot een fantastisch persoon.

Liefs,

myriam