logo

CHI-machine

Nieuwe energie door ontspanning.

Zeer belangrijke taak in ons leven is evenwicht tussen beide hersenhelften. Onze levensenergie kan in de loop van ons leven verminderen door ongezonde voeding, stress, vermoeidheid….en leidt tot gezondheidsklachten.

Het is een uitdaging om een actief leven te combineren met aandacht voor je EIGEN gezondheid.

Om energie op te wekken is aanvoer van voldoende zuurstof van fundamentele betekenis. 

“Zuurstof is de natuurlijke brandstof van het leven”

Wat is een CHI - machine?

Chi betekent energie
Het is een energetisch toestel en stimuleert de energie in het lichaam wat zeer goed is voor de doorbloeding van het lichaam.
Voor mensen die niet zo graag sporten is het ook wel leuk om te weten dat 1 sessie ( 15 min ) op de chi-machine overeenkomt met 90 minuten wandelen.

Wat gaat het toestel doen?

Het gaat aan het lichaam de beweging geven van een zwemmende vis waardoor het lichaam zachtjes wordt gelift. De benen bewegen van links naar rechts en zo krijg je een beweging in de heupen.De onderste ruggewervels beginnen te bewegen, je wordt gelift van heup tot nek en hoofd. Op die manier loopt de energie door het lichaam en gaat het de zuurstof in de cellen activeren. Door de zachte beweging kunnen de ruggewervels min of meer terug op een betere plaats komen. Je krijgt een massage in de spieren rond de ruggegraat en dit is weer goed voor mensen met rugklachten, migraine, zware benen, slechte bloedsomloop.

Therapeutisch toestel.

In Japan wordt de chi-machine erkent als therapeutisch toestel en aangeraden om het regelmatig te gebruiken. Door de beweging ga je echt spanningen loslaten, je kan niet anders.

De energiestroom van het hele lichaam wordt geactiveerd:

  • betere bloedsomloop
  • drainage van lymfe
  • vermindering cellulitis
  • .....

Het is aangeraden om na de sessie nog een tijdje te blijven liggen zodat de energie nog even door je lichaam kan blijven stromen.

maak kennis met mijn aanpak